Hogyan működik az antik arany felvásárlás

A korabeli időkben nagyon divatosak voltak az arany használati tárgyak. Nem csak ékszerek, mint nyakláncok, fülbevalók, hanem mindennapos használati eszközök, mint a zsebóra, vagy éppen étkészlet, evőeszköz.

 Az arany tárgyak igazi értékének megállapítása nagyon nehéz. Egyes dolgok nem tiszta aranyból készültek, vannak aranyozott, arannyal futtatott ékszerek vagy használati tárgyak. És sokak számára a réz és az arany megkülönböztetése is nagy kihívást jelenthet.

Mivel az arany tárgyak mindig is nagy értékkel bírtak nagyon sok csaló készített hamis tárgyakat. Ezek szabad szemmel teljes mértékben hasonlítanak az arany használati tárgyakhoz. Egy antik arany tárgynál a tényleges kora, egyedisége is meghatározhatja a tényleges értékét. Nem csak tisztán az arany súlya irányadó ezekben az esetekben. Az arany érmék esetén is jelentősen emelheti az értékét egy-egy egyedi vagy ritka darab.

Ha ilyen arany tárgyat örököltünk és szeretnénk azt pénzzé tenni nem javasolt zálogházakhoz fordulni. Csábítónak tűnhet, hogy azonnal készpénzhez juthatunk, de az arany tárgyak bevizsgálása ott viszonylag körülményes és lassú. Mindezek mellett jóval kisebb felvásárlási árat fizetnek érte, mint egy régiségekkel foglalkozó kereskedő, aki sokkal kisebb ár réssel dolgozik így magasabb felvásárlási árat tud ajánlani egy-egy arany tárgyért.

Egy értékes aranyrúd, vagy egy nagyobb aranyóra esetén akár több tízezer, vagy százezer forintos eltérés is lehet a felvásárlási árak között. Célszerű olyan kereskedőt keresni, aki hosszú ideje a piacon van és megbízható referenciákkal rendelkezik.

Az arany eladásánál fontos szerepet játszik az aktuális árfolyam is. Ha biztosra szeretne menni keresse bizalommal kollégáinkat a  +36706000873 telefonszámon. Mi folyamatosan figyelemmel kísérjük az aktuális árfolyamot ezért tudunk jó ajánlatot tenni az ügyfeleink részére.

Mi valamennyi felvásárlás során a hatályos jogszabályok szerint járunk el. Célunk, hogy mindenki elégedett legyen az üzlettel és Ön a lehető legkedvezőbb áron tudja értékesíteni az antik arany tárgyát. A sok éves tapasztalat és a korrektség biztosíték részünkről a lehető legjobb üzletre.

Hívja bizalommal a  +36706000873 telefonszámon kollégáinkat.

Most 40%-al többet fizetünk mindenért!

Dinasztiánk idén ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját, így most 40%-al többet fizetünk minden értéktárgyáért!