A régi képeslap, mint érték

Nagyon sok régiség gyűjtő van, akik különböző tárgyakat vásárolnak fel és gyűjtik őket. Egy ilyen gyűjtő számra nem csak nagyobb tárgy, vagy nemesfémből készült dolog lehet értékes, hanem egyes régi képeslapok is lehetnek igazi kincsek. Általában a képeslapokról könnyű megállapítani a korukat, hiszen legtöbb esetben szerepel rajtuk a kibocsátásuk éve is. Így könnyű beazonosítani egy régi darabot.

Az 1870-es évekre tehetjük a képeslapok klasszikus korát, melynek atyjaként August Schwartzot tartják. Ez a korszak az 1900-as évekig tartott, ahol nagyon tollrajzzal, különböző mélynyomással, vagy éppen rézmetszettel készült képeslapokat is találhatunk. Egyik legértékesebb darab a Ferenc József uralkodásának 60. évfordulójára kiadott képeslapok, melyek hatalmas értéket képviselnek.

1901-től volt az igazi Aranykorszak, amikor különböző művészek által készített képeslapok is készültek. Különböző festett vagy rajzos lapokat állítottak elő sokszor nagyon ötletes kompozícióval. Néhány darab ezek közül nagyon ritka, szinte egyedi darabnak minősül.

Az I. világháború ideje alatt nagyon elterjedtek a képeslapok és nagyon sokféle lapot gyártottak. Több felé nagyon szívesen használták őket, de voltak olyan területek is, ahol a háború elvonta a figyelmet a képeslapok gyártásáról és küldéséről. Ebben az időszakban nagyon sok háborút ábrázoló lap készült.

A két világháború között is nagyon sok képeslap készült. Igazán értékesek ezek közül az irredentizmust, a cserkészmozgalmat vagy vallási tartalmakat megjelenítő lapok. Ezek között is találhatunk nagyon ritka darabokat.

Ha az Ön kezébe egy régi képeslap akadt a kezébe, melyről azt gondolja, hogy akár értékes is lehet bizalommal vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal a  +36706000873 telefonszámon. Szakértőként gyorsan megállapítjuk, hogy ez a képeslap milyen értékkel bír és amennyiben szeretné azt eladni mi korrekt áron azonnal meg is vásároljuk azt.

Most 40%-al többet fizetünk mindenért!

Dinasztiánk idén ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját, így most 40%-al többet fizetünk minden értéktárgyáért!