Hogyan értékesítsük a megörökölt ingóságokat?

Rengeteg dolgot örökölt az elhunyt rokontól, melyek között vannak akár értékesebb darabok is? Érzi, hogy ebből is pénzhez juthat, de nem tudja mit is kezdjen vele.

Első megoldás, ha elkezdni saját maga értékesíteni ezeket a tárgyakat. Ma már nagyon sok internetes oldal van, ahol használt tárgyakat lehet eladni. Akár ingyen is meghirdetheti és így nem lesz semmilyen költsége. Akár magasabb árat is elérhet vele, mintha egy régiségekkel foglalkozó kereskedőnek értékesítené. Viszont ha nincs tisztában a piaci árakkal akkor akár az is megtörténhet, hogy egy nagyobb összeget veszít el azzal, hogy potom áron ad el nagyon értékes régiséget. És melyik magánszemély lenne teljesen tisztában ezekkel az árakkal? Ehhez nagyon sok tanulás és több éves tapasztalat szükséges. Esetleg megbízhat tapasztalt értékbecslőt is, aki nem foglalkozik felvásárlással, csak a hagyatéki vagyont értékeli. Ezek óradíja azért elég magas és előfordulhat az is, hogy az Ön által értékesnek tartott vagyontárgy egy értéktelen, vagy kisebb értékkel bíró ingóság. Ekkor többet bukhat vele, mint amit szeretne.

Másik probléma, hogy ha egyenkét értékesíti ezeket a tárgyakat akkor akár az hónapokig, talán évekig is eltarthat. Nem feltétlenül találja meg azt a potenciális vevőt, aki a legmagasabb árat fizetné érte. Egy kereskedő azonban kialakult vevőkörrel rendelkezik, ismeri a felvásárlókat, gyűjtőket és rövid időn belül el tudja ezeket a tárgyakat adni.

Ha egyenként értékesíti a hagyatékban szereplő tárgyakat akkor azokért egyenként kap kisebb összegeket. Ezek elaprózódnak, akár hetek, hónapok is eltelhetnek egy-egy tárgy értékesítése között. Így többször kisebb összegeket kaphat. Ha egyben értékesíti a hagyatéki tárgyakat akkor egyszerre egy nagyobb összeghez is juthat, melyből jóval nagyobb lehetőségei lesznek.

Önnek kell eldönteni, hogy mit szeretne kezdeni a birtokába jutott vagyonnal. Ha egyszerre szeretne nagyobb összeghez jutni, akkor hívja bizalommal kollégánkat a  +36706000873 telefonszámon. Korrekt áron felvásároljuk Öntől a hagyatéki vagyont. Természetesen ha csak értékbecslést szeretne abban is tudunk segítségére lenni. Az értékbecslés során is tudunk egyedi ajánlatot adni a felvásárlásra.

Most 40%-al többet fizetünk mindenért!

Dinasztiánk idén ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját, így most 40%-al többet fizetünk minden értéktárgyáért!