Régi pénzérmék a hagyatékban

A hagyatékok között sokszor bújhatnak meg régi fizetőeszközök. Találkozhatunk papír pénzekkel, de különböző érmékkel is.

Legnagyobb szerencsénk akkor van, ha egy numizmatikus gyűjteményére talál rá. A numizmatika egy divatos tevékenység. Főleg régi pénzeket gyűjtenek és rendszereznek. Az igazán elhivatott gyűjtők nagy szakértelemmel rendelkeznek. Fel tudják ismerni és be tudják sorolni a régi fizetőeszközöket. A nagyon régi pénzeszközök korának és értékének megállapítása nagy szakértelmet kíván.

Előfordulhat nemesfémekből készült pénzérmék is. Egy aranyozott, vagy tiszta aranyból készült fizetőeszköz magában nagy értéket képvisel. Már Károly Róbert veretett ilyen pénzeket, és azóta is több korszakból származnak.

Olyan papírpénzekkel vagy pénzérmékkel is találkozhatunk, melyek hibásan kerültek előállításra. Vannak tévesen nyomtatott, vagy rosszul vert érmék is. Ezek igazi ritkaságnak számíthatnak. Egy gyűjtő egy-egy ilyen darabért nagy összeget is képes kifizetni.

A papírpénzeket az 1700-as években kezdték először nyomtatni. Nagyon sokféle bankó került forgalomba, így Kossuth is forgalomba hozott különböző bankjegyeket, de a kiegyezés után az Osztrák-Magyar Bank újabb bankjegyeket hozott forgalomba. A Korona rendszer után pedig a pengő korszaka következett. Bizonyára mindenki hallott már ezek elértéktelenedéséről és a hatalmas nagy számjegyekről, amelyek ezeken a bankjegyeken szerepeltek a világháború után.

De nem csak fizetőeszközökkel találkozhatunk, voltak különböző emlékérmek és befektetési aranyérmék is.

A sok érme között igazán értékesek is lehetnek. Ha a hagyatékban bármilyen érmét vagy papírpénzt talál ne habozzon felvenni a kapcsolatot kollégánkkal a +36706000873 telefonszámon.

Nem csak felértékeljük a fizetőeszközöket, de ha szeretné értékesíteni őket akkor azonnal fel is vásároljuk akár készpénzért is.

Most 40%-al többet fizetünk mindenért!

Dinasztiánk idén ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját, így most 40%-al többet fizetünk minden értéktárgyáért!